| نام و نام خانوادگی | محل اشتغال فعلی | رشته و گرایش تحصیلی | آخرین مدرک تحصیلی | محل اخذ مدرک تحصیلی |
|---|---|---|---|---|
| محمود رفیعیان | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | فارماکولوژی | دکتری تخصصی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد |
| شیرین صابریان پور | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | - | - | -- |
| سلیمان خیری | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | آمار زیستی | دکتری تخصصی | تربیت مدرس |
| زهرا لری | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | فارماکوگنوزی | دکتری تخصصی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی |
| رضا شرافتی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | - | - | - |
| نام و نام خانوادگی | محل اشتغال فعلی | رشته و گرایش تحصیلی | آخرین مدرک تحصیلی | محل اخذ مدرک تحصیلی |
|---|
با پیشرفتهای جدید و اصلاحاتی که در صنایع غذایی صورت گرفته است، سلامت مواد غذایی خود را مهمتر از گذشته نشان می دهد. طبق آمار منتشره در کشور های صنعتی بیش از 93 درصد از مردم از مسمومیتهای غذایی حداقل یکبار در سال رنج می برند. از این رو به روشهای جدید کنترل میکروارگانیسمهای مولد عفونت و مسمومیتهای غذایی، احساس نیاز می شود. از طرفی امروزه در جوامع غربی تمایل به غذاهای طبیعی و کاهش استفاده ازافزودنیهای صناعی در مواد غذایی بیش از گذشته است. علوم دارویی و ګیاهی در قرن حاضردر حفظ ايمني ماده غذايي و كيفيت آن دردوره ماندگاري امري است که نه تنها توجه متخصصين صنعت غذا و مسئولين سلامت كشورها را به خود جلب كرده، بلكه بي توجهي به آن مي تواند صدمات جبران ناپذيري به جامعه وارد كند .طبق گزارش سازمان بهداشت جهاني بيماري هاي ناشي از مصرف غذا و آب آلوده، سالانه جان 2 ميليون نفر را در جهان را مي گيرد كه بیشتر قربانيان را كودكان تشكيل مي دهند. با توجه به اين گزارش ها و لزوم تأمين امنيت غذايي جامعه، توليد مواد غذايي سالم و باكيفيت يكي از اهداف مهم توليدكنندگان مواد غذايي به شمار مي رود. غذاهاي فاسد شده علاوه بر آسيب به سلامت مصرف كننده، به توليد كننده نيز از لحاظ اقتصادي ضروری می باشد. از آنجا كه مصرف كنندگان به ايمني مواد غذايي كه حاوي نگهدارنده هاي سنتزي بوده، اطمينان ندارند به مصرف مواد غذايي طبيعي كه از محصولات طبيعي به عنوان نگهدارنده جايگزين نگهدارنده هاي شيميايي استفاده شده گرايش پيدا كردند. در این مطالعه سعی در تعیین تاثیر ګیاهان تره کوهی ،کرفس کوهی و به لیمو بر رشد و تولید توکسین های میکروبی باکتری های پاتوژن غذایی از جمله استافيلوكوكوس اورئوس می نماییم. در این مطالعه در ابتدا از مقدار معینی اندام هوایی تره کوهی، به لیمو و کرفس کوهی اسانس تهیه و پس از آن اثر آنها را روی حداقل غلظت مهار کنندګی رشد و حداقل غلظت کشندګی چهار باکتری پاتوژن غذایی که از مرکز منطقه ای کلكسیون قارچ ها و باکتری های صنعتي ایرا ن خریداری شدند بررسی گردیدند و با استفاده از کیت تشخیص توکسین به بررسی اثرآنها بر تولید توکسین پرداخته شد.
بررسی تاثیر سه اسانس مختلف بر روی توکسین Aتا E استافیلوکوکوس آرئوس و آنالیز آماری در غلظت های تحت بازدارنده اسانس تاثیر معنی داری (P<0.05) را نشان داد که در بین سه اسانس تاثیر اسانس به لیمو نسبت به دو اسانس دیگر بیشتر مشهود بود. نتایج حاصل از خاصیت آنتی اکسیدانی و فنولی هر اسانس در جدول شماره ی 1 آورده شده است. با بررسی تاثیر سه اسانس مختلف بر روی توکسین A تا E استافیلوکوکوس آرئوس و آنالیز آماری در غلظت های تحت بازدارنده اسانس تاثیر معنی داری (P<0.05) را نشان داد که در بین سه اسانس تاثیر اسانس به لیمو نسبت به دو اسانس دیگر بیشتر مشهود بود نتایج حاصل از اثر سه اسانس بر روی توکسین استافیلوکوکوس آرئوس در جدول شماره ی 3 آورده شده است.
| فایل |
|---|