عنوان پژوهش: ارتباط بین اطلاعات دموگرافیک و علائم بالینی در میزان بهبودی و مرگ و میر بیماران مشکوک ومبتلا به کرونا ویروس COVID-19
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1399/02/30
مکان اجرای پژوهش: کمیته سازماندهی تحقیقات و اپیدمیولوژیک کووید19

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
علی حسن پور دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد پرستاری phD -
بهاره بیغم دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد کارشناسی ارشدتصویربرداری پزشکی کارشناسی ارشد -
اکبر سلیمانی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ریه دکتری تخصصی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مهربان صادقی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بهداشت محیط phD -
مسعود حفیظی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد عفونی دکتری تخصصی -

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی

چکیده پژوهش

بیماری همه گیر جدیدی به نام بیماری کرونا ویروس (COVID-19) از دسامبر سال 2019 به طور گسترده در سراسر چین گسترش یافته است و بسیاری از کشورها از جمله ایران را مبتلا و درگیر کرده است. این ویروس دستگاه تنفس را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم بیماری شامل تب، سرفه های خشک و گاهی مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس، تندنفسی و گلودرد و آبریزش بینی است. اگرچه تلاشهای بسیاری برای تولید واکسن این ویروس انجام شده است، اما هنوز واکسن یا داروی مخصوصِ ضدِ ویروسی برای ریشه کن کردن ، درمان قطعی، جلوگیری یا مقابله با عفونتهای ناشی از کروناویروس به طور عام وجود ندارد. در حال حاضر اقدامات متعددی برای جلوگیری و کنترل بیماری انجام شده است. به همین منظور انجام تحقیقات در این زمینه به کشف رویکردهای مراقبی و پیش بینی میزان مرگ و میر در بیماران مبتلا کمک خواهد کرد. لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین اطلاعات دموگرافیک و علائم بالینی بیماران در میزان بهبودی و مرگ و میر بیماری کرونا ویروس COVID-19 در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام شد. این یک مطالعه گذشته نگر بر روی 108 بیمار مبتلا به COVID-19 تأیید شده از 20 فوریه تا 20 ژوئن 2020 است. به طور خلاصه، داده های جمعیت شناختی، یافته های بالینی، آزمایشگاهی و سی تی اسکن قفسه سینه بیماران را بدست آوردیم. سپس ، بیماران از نظر آماری در گروه های بهبودی و مرگ با استفاده از نرم افزار SPSS ارزیابی شدند. نتیجه: به طور خلاصه ، سرفه (8/64 درصد) و تب (9/63 درصد) شایعترین علائم بودند. یافته های سی تی اسکن نشان داد که درگیری دو طرفه ریه در بیماران فوت شده بیشتر از بیماران بهبود یافته است (9/76 درصد در مقابل 8/42 درصد ، 026/ p=). یافته های آزمایشگاهی از آزمایشات معمول خون از جمله سرعت رسوب گلبول های قرمز (ESR) ، قند خون ناشتا (FBS) ، گلبول های سفید خون (WBC) ، تعداد پلاک ها (PLTs) تفاوت معنی داری بین دو گروه نشان داد (05/0 > p). از نظر سن و جنس تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد. در این مطالعه ، ما ویژگی های بیماران فوت شده و بهبود یافته مبتلا به COVID-19 را توصیف کردیم. یافته های ما نشان می دهد که سطح FBS ، ESR ، WBC و PLT ، همچنین الگوی درگیری ریه ، وجود بیماری زمینه ای ، میزان تنفس و اشباع اکسیژن می تواند پیش بینی کننده خطر مرگ و میر باشد. مطالعات بیشتری برای بررسی این ویژگی ها در جمعیت های مختلف ضروری می باشد.

خلاصه نتایج حاصله

به طور خلاصه ، سرفه (8/64 درصد) و تب (9/63 درصد) شایعترین علائم بودند. یافته های سی تی اسکن نشان داد که درگیری دو طرفه ریه در بیماران فوت شده بیشتر از بیماران بهبود یافته است (9/76 درصد در مقابل 8/42 درصد ، 026/ p=). یافته های آزمایشگاهی از آزمایشات معمول خون از جمله سرعت رسوب گلبول های قرمز (ESR) ، قند خون ناشتا (FBS) ، گلبول های سفید خون (WBC) ، تعداد پلاک ها (PLTs) تفاوت معنی داری بین دو گروه نشان داد (05/0 > p). از نظر سن و جنس تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top