نام و نام خانوادگی | محل اشتغال فعلی | رشته و گرایش تحصیلی | آخرین مدرک تحصیلی | محل اخذ مدرک تحصیلی |
---|---|---|---|---|
مرتضی کرمی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری | علوم دامی، کیفیت گوشت | دکتری | دانشگاه پوترای مالزیUPM, Malaysia |
نام و نام خانوادگی | محل اشتغال فعلی | رشته و گرایش تحصیلی | آخرین مدرک تحصیلی | محل اخذ مدرک تحصیلی |
---|
جهت انجام این مطالعه دراستان چهارمحال و بختیاری، ابتدا شهرستانها و مناطق مستعد پرورش و تولید این محصولات مشحص شدند سپس بر روی نقشه محل نگهداری و پرورش گله های کوچرو دارای شرائط تولید محصولات پاک و یا ارگانیک جا یابی و مکان یابی شد و از بین همه گله های مشخص شده در محل های مستعد، 12 گله جهت بررسی و مطالعه اولیه انتخاب و نسبت به تکمیل پرسشنامه اقدام گردید. 4 گله عشایری کوچرو که هر گله بالای 100 راس میش و بز انتخاب و دامدار از نظر فنی در زمان مناسب توجیه شد، در دو مرحله ییلاق و قشلاق اقدام به بررسی وضعیت تولیدات آنها از قبیل گوشت، شیر، پشم ، لبنیات بصورت میدانی و همچنین جهت اخذ اطلاعات تکمیلی از روند وضعیت چرا، نوع علوفه های مورد استفاده در تعلیف دامها، روشهای تولید و نگهداری محصولات اقدام به تهیه و تکمیل پرسشنامه بصورت ماهانه نمودیم. اطلاعات لازم در زمینه مشخصات دامدار، وضعیت مدیریتی گله، ترکیب گله، تولید گوشت و فرآورده های دامی از نظر خصوصیات محصولات سالم، نوع گونه های علوفه ای مورد چرا با مشخصات غذای ارگانیک، وضعیت نژادی، وضعیت تغذیه در ییلاق و قشلاق از نظر مدت زمان چرا ، نوع و گونه علوفه مراتع در دسترس متناسب با مصرف غدای ارگانیک ، زایش گله ، نحوه قیمت گذاری محصولات تولیدی و چگونگی فروش آن ها، وضعیت بهداشتی گله، وضعیت جایگاه دام، مشکلات و پیشنهادات بررسی و اقدام به اخذ اطلاعات بصورت پرسشنامه ای خواهد شد. اطلاعات در فصل قشلاق ( گرمسیر) در دونوبت و در فصل ییلاق (سردسیر) بصورت ماهیانه اخذ خواهد شد. پس از اخد داده ها ابتدا آنها توسط برنامه Excel ثبت و دسته بندی شده و سپس توسط نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفت.در پايان مطالعه، متناسب با نتایج اتخاذ شده، نقاط متناسب پرورش، تولید گوشت و فرآورده های سالم و پاک مورد شناسایی و مشخص شدند. همچنین مناسبترین گله های عشایری کوچرو که دارای پتانسیل تولید محصولات پاک و یا ارگانیک را داشتند بر روی نقشه مشخص شدند.
در صورت رعایت اصول تولید محصولات ارکانیک قابلیت تولید گوشت، شیر، پشم و سایر فرآورده های ارگانیک را دارا هستند.
فایل |
---|