عنوان پژوهش: بررسی ملامین در فرآورده های لبنی (انواع خامه ، پنیر فراپالایش)
دستگاه اجرایی کارفرما: اداره کل استاندارد
تاریخ اجرای پژوهش: 1392/12/20
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه آزاد واحد شهرکرد

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
امیر شاکریان دانشگاه آزاد واحد شهرکرد دامپزشکی -بهداشت مواد غذایی دکتری دانشگاه تهران
منوچهر مومنی دانشگاه آزاد واحد شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی

چکیده پژوهش

درسپتامبر سال 8002 آلوده شدن هزار نوزاد چینی از طریق مصرف شیر خشک آلوده به ملامین گزارش شد. این بیماری با نشانه های آسیب طولانی مدت و مزمن کلیه های نوزادان همراه بوده است که این موضوع نگرانی شدیدی در کشورهای مختلف ایجاد کرد و آن ها را ملزم به آزمایش و کنترل فرآورده های شیر وارداتی کشورشان نمود. در این روش 50 نمونه پنیرهای فراپالایش و 50 نمونه از خامه های صبحانه و قنادی با برندها و تاریخ های تولیدی متفاوت از نقاط مختلف شهر شهرکرد خریداری شد و با استفاده از دستگاه HPLC با ستون C18 و دتکتور UV مورد بررسی قرار گرفتند بر اساس آزمایش های انجام شده در همه نمونه ها ملامین تشخیص داده شد و درهمه آن ها غلظت ملامین کمتر از حد مجاز استاندارد ( mg/kg 8/0 )بود به طوری که بیشترین غلظت ملامین در پنیرها مربوط به کارخانه pg با mg/kg 1/73 و بیشترین غلظت ملامین در خامه ها مربوط به کارخانه m با mg/kg 1/00 بود. با توجه به اثر سمی ملامین و اسید سیانوریک و استفاده از ملامین به عنوان تقلب در سال های گذشته لازم است شرکت ها و کارخانه های تولید کننده مواد خام توجه خاصی اعمال نموده و از مرحله ی تولید تا مصرف،سلامت مواد غذایی را تایید نمایند.

خلاصه نتایج حاصله

با توجه به نتایج جدول فوق ،درهمه نمونه های پنیر( 50 نمونه) غلطت ملامین اندازه گیری شده کمتر از حد مجاز استاندارد بود به طوری که بیشترین غلظت مشاهده شده در پنیرpg mg/kg 1/5660 و کمترین غلظت در پنیر pkh mg/kg 1/5050 گزارش می شود.


فایل های پژوهش
فایل
فایل 1 research/2f9c85c0f466419c8fb90cad1b0fa906.rar

Back to Top