عنوان پژوهش: تغییر سیستمهاي دفاعی آنتی اکسیدان و برخی از گونههاي اکسیژن فعال (ROS (گونههاي وحشی بادام (.spp. L Prunus (در اثر القاي تنش سرما
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه پیام نور
تاریخ اجرای پژوهش: 1392/11/08
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه پیام نور استان

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
شکیبا رجب پور دانشگاه پیام نور فرخشهر زیست شناسی دکتری تخصصی دانشگاه الزهرا

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی

چکیده پژوهش

گونههاي وحشی بادام (.spp Punus (مقاومت بالایی به درجات حرارت پائین از خود نشان دادند که این امر ناشی از سیستمهاي دفاعی آنتی اکسیدان بوده، از این رو به عنوان منابع ژرم پلاسم قابل قبول جهت بهنژادي پایههاي درختان میوه به حساب میآیند. واکنشهاي آنتیاکسیدانهاي آنزیمی در برگ گونههاي بادام اندازهگیري گردید. تفاوت در میزان فعالیت آنتیاکسیداتیو در بین گونههاي وحشی بادام تحمل به سرما را در این قبیل گونه ها افزایش داده است از این رو میتوانند جهت شناسایی ژنوتیپهاي متحمل در برنامههاي به نژادي سودمند واقع گردند. آسکوربات یک عامل قوي و فعال جاروب نمودن گونه هاي اکسیژن فعال (ROS (میباشد که با H2O2 واکنش داده و در یک واکنش توسط APX و به طور غیرآنزیمی با 1 O2 ، O2 - OH ، و هیدروپرواکسیداز چربی تجزیه میگردد. α - توکوفرول یکی از خصوصیات • O2 ، O2 1 گونههاي متحمل به تنش بوده، به طوري که - OH ، • و بخشی از H2O2 و محدود نمودن پراکسیداسیون چربی از طریق کاهش رادیکالهاي پروکسیل چربی غیرفعال مینماید. همچنین در حفظ وضعیت احیاء مناسب در کلروپلاست و پایداري ساختار غشا از طریق اثرمتقابل با زنجیره آسیل چربیهاي غیراشباع، نقش حائز اهمیتی دارد. بنابراین میتوان از خصوصیات آنتیاکسیدانهاي غیر آنزیمی جهت شناسایی ژنوتیپهاي متحمل به سرما در برنامههاي به نژادي استفاده نمود

خلاصه نتایج حاصله

ایران کشوري کوهستانی و نیمه خشک است که بیش از نیمی از مساحت آن را کوهها و ارتفاعات تشکیل میدهد. طی سالهاي گذشته گونههاي درختان میوه سازگاري خود را نسبت به این محیط نشان داده و انتخاب طبیعی صورت گرفته و هرکدام در خاستگاه طبیعی خود استقرار یافتهاند. بادام از قدیم بومی این سرزمین بوده و باغداران با تجربه، با کاشت، داشت و برداشت این محصول آشنا شدهاند و با شناخت ویژگیهاي این درخت از قبیل تحملپذیري آن به تنشهاي محیطی (کم آبی)، مقاومت به خاكهاي آهکی (کلرور آهن) و زمینهاي سنگلاخی، کاشت آن را توسعه دادهاند


فایل های پژوهش
فایل
فایل 1 research/219a66cceebe453c73b6b9094b85e902.pdf

Back to Top