عنوان پژوهش: تعیین ارتباط میان سطح سرمی IL-37 و ox-LDL با بیان ژن LOX-1 در PBMC مبتلایان به بیماری عروق کرونر(CAD) در مقایسه با گروه کنترل
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1399/01/12
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-مرکز تحقیقات بیوشیمی بالینی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
نادر باقری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ویروس شناسی پزشکی دکترای تخصصی (PhD) دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
رضا احمدی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ویروس شناسی پزشکی دکترای تخصصی (PhD) دانشگاه علوم پزشکی تهران
امین سلطانی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ویروس شناسی پزشکی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
ارسلان خالدی فر دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد قلب و عروق دکترای تخصصی (MD) دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی

چکیده پژوهش

بیماری عروق کرونر (CAD) ناشی از آترواسکلروزیس علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است که عوامل خطر متعددی از جمله اختلال در پروفایل لیپیدی، فاکتورهای التهابی، مقاومت به انسولین، سبک زندگی و... در ایجاد آن دخیل هستند. واکنش¬های ایمنی در تمام مراحل آترواسکلروز نقش تعیین کننده-ای دارند و التهاب باعث آسیب پذیری پلاک¬ها می¬شود. شرایط زمینه ساز آترواسکلروزیس، سرعت جذب سلول¬های ایمنی را به شریان¬ها در مراحل اولیه و پیشرفته آسیب پذیری افزایش می¬دهد. نتایج مطالعه ما نشان داد که بیان ژن‌ LOX-1 در گروه آترواسکلروزیس نسبت به گروه کنترل مقدار61/1 برابر کاهش یافته بود. همچنین سطح سرمی IL-37 و سطح ox-LDL در گروه آترواسکلروزیس نسبت به گروه کنترل به ترتیب مقدار 29/1 و 32/1 برابر افزایش معنی¬داری داشتند. بیان ژن LOX-1 با سطح سرمی IL-37 و ox-LDL در هیچ کدام از گروه‌های آترواسکلروزیس و کنترل ارتباط معنی‌دار نداشت. همچنین سطح سرمی FRAP در گروه آترواسکلروزیس نسبت به گروه کنترل مقدار 17/1 برابر کاهش معنی‌داری داشت. سطح سرمی MDA در گروه آترواسکلروزیس نسبت به گروه کنترل مقدار 21/1 برابر افزایش معنی‌دار داشت. با تفسیر نتایج حاصل، این‌گونه استنباط می‌شود که می‌توان سطح سرمی IL-37، ox-LDL، FRAP و MDA و بیان ژن LOX-1 را به ‌عنوان عوامل تاثیر گذار در روند آترواسکلروز قلمداد کرد. از طرفی با القا مسیر انتقال معکوس کلسترول (RCT) از طریق هدف قرار دادن LOX-1 می‌توان تشکیل پلاک آترواسکلروزی را در این بیماران تا حدی مهار کرد.

خلاصه نتایج حاصله

نتایج مطالعه ما نشان داد که بیان ژن‌ LOX-1 در گروه آترواسکلروزیس نسبت به گروه کنترل مقدار61/1 برابر کاهش یافته بود. همچنین سطح سرمی IL-37 و سطح ox-LDL در گروه آترواسکلروزیس نسبت به گروه کنترل به ترتیب مقدار 29/1 و 32/1 برابر افزایش معنی¬داری داشتند. بیان ژن LOX-1 با سطح سرمی IL-37 و ox-LDL در هیچ کدام از گروه‌های آترواسکلروزیس و کنترل ارتباط معنی‌دار نداشت. همچنین سطح سرمی FRAP در گروه آترواسکلروزیس نسبت به گروه کنترل مقدار 17/1 برابر کاهش معنی‌داری داشت. سطح سرمی MDA در گروه آترواسکلروزیس نسبت به گروه کنترل مقدار 21/1 برابر افزایش معنی‌دار داشت.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top