عنوان پژوهش: مطالعه اثر عصاره هیدروالکلی انجیر و زنجبیل بر فعالیت و بیان ژن آنزیم پاراکسوناز1 در رت های هایپرلیپید همراه با مطالعات دینامیک مولکولی ترکیبات موثره آنها
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1398/12/11
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
رضا احمدی دانشکده پیراپزشکی علوم آزمایشگاهی-بیوشیمی بالینی دکترای تخصصی (PhD) دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
کیهان قطره
جواد صفاری
حجت الله روحی

چکیده پژوهش

کم تحرکی و مصرف غذاهای چرب که بسیاری از جوامع امروزی را درگیر خود کرده است باعث شده که بیماریهای قلبی عروقی مربوط به آتروسکلروز و تصلب شرایین، شیوع گسترده ای داشته باشد. در فرایند آترواسکلروزیس، رسوب کلسترول با اکسید شدن LDL همراه است اما آنزیم پاراکسوناز 1 (PON 1) یک آنزیم قدرتمند و پایدار در سرم است که از اکسیده شدن LDL در خون جلوگیری می کند. این موضوع به اثبات رسیده است که بسیاری از گیاهان دارویی و ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آنان، در پیشگیری و یا درمان بسیاری از این دسته از بیماریها تاثیر بسزایی دارند. این مطالعه به بررسی فعالیت آنزیم PON 1 در حضور عصاره هیدروالکلی انجیر و زنجبیل پرداخته شده است. رت هایی که با رژیم غذایی پر چرب به بیماری هایپر لیپید مبتلا شده اند با دوزهای 400 و 800 میلی گرم انجیر و زنجبیل به طور جداگانه تیمار شدند. پس از کشتار حیوانات و اندازه گیری فاکتورهای خونی، کاهش معنی داری در میزان تری گلیسرید و کلسترول تام حیوانات ایجاد شد. میزان فعالیت آنزیم پاراکسوناز که به روش جذب نوری اندازه گیری شد، افزایش یافت این درحالی است که افزایش معنی داری در میزان بیان ژن آنزیم PON1 در همه گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد. پس از بررسی اثر این داروهای گیاهی بر میزان فعالیت و بیان ژن آنزیم، با استفاده از مطالعات شبیه سازی دینامیک مولکولی تاثیر ترکیبات موثره موجود در این گیاهان را بر آنزیم پاراکسوناز1 در سطح مولکولی بررسی کردیم. مهمترین ترکیبات انجیر شامل روتین (Rutin) و گالیک اسید (Gallic acid) و مهمترین ترکیبات زنجبیل شامل Gingerol ، Zingerol ، و Zingerol هستند.

خلاصه نتایج حاصله

نتایج داکینک مولکولی نشان داد که این ترکیبات با تمایل بسیار بالایی به جایگاه اتصال آنزیم متصل می شوند نتایج این اتصال مولکولی در سطح دینامیک مولکی با استفاده از نرم افزارهای شبیه سازی نشان داد که هر کدام از این ترکیبات قادرند ساختار فضایی آنزیم را دچار تغییر دهند و میزان شعاع چرخشی ( (Rg) Radius of gyration) آنزیم را افزایش دهند و تغییرات شدیدی در میزان ساختارهای ثانویه آلفا هلیکس، بتا شیت، پیچ، و خم های آنزیم ایجاد کنند. برایند این تغییرات نشان می دهد که فعالیت آنزیم در اتصال با این ترکیبات افزایش می یابد.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top