عنوان پژوهش: بررسی تاثیر مصرف سیر، لیمو ترش و مصرف توام این دو بر کبد چرب و عوامل موثر بر آترواسکلروز در موش های تحت رژیم پر چرب و تمرین هوازی
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1398/12/11
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-مرکز تحقیقات گیاهان داروئی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
محمود رفیعیان دانشکده پزشکی فارماکولوژی دکترای تخصصی (PhD) -

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
سارا ترکمانه
حجت الله روحی معاونت درمان - - -
علیرضا کریمی مرکز تحقیقات گیاهان داروئی - - -
سلیمان خیری دانشکده بهداشت آمار زیستی دکترای تخصصی (PhD) -

چکیده پژوهش

آترواسکلروز یک بیماری عروقی که شناخت و کنترل عوامل ایجاد کننده و تشدید کننده آن بسیار اهمیت دارد. بیماری کبد چرب تجمع چربی در سلول های کبدی است که ممکن است در بیمار التهاب سلول کبدی ایجاد کرده و با تخریب سلول کبدی به بیماری مزمن و غیر قابل برگشت یعنی سیروز منتهی شود. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مصرف سیر، لیمو ترش و سیرو لیمو ترش توام با 5 هفته تمرین هوازی بر ظرفیت آنتی اکسیدانی خون و کبد، آنزیم های کبدی ، قند ناشتا، فاکتور التهابی hs-CRPآرترواسکلروز و پروفایل لیپیدی سرم موش ها می باشد.

خلاصه نتایج حاصله

بررسی نتایج نشان می دهد مصرف سیر و لیمو ترش به همراه فعالیت بدنی سبب کاهش چشمگیر ریسک فاکتورهای قلبی عروقی و همچنین آنزیم های کبدی می شود.مصرف سیر، لیمو ترش و سیر و لیمو میزان کلسترول خون را کاهش دادند که این کاهش در گروه تمرین هوازی بیشترین تفاوت و در گروه مصرف لیمو ترش کمترین تفاوت را نشان دادند.میزان پروفایل لیپیدی در تمامی گروه ها کاهش معنی دار و میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی و HDL افزایش معنی داری داشت.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top