عنوان پژوهش: بررسی نگرش و سطح راحتی پرستاران شاغل در بیمارستان های کاشانی و هاجر (س) شهرکرد در ارائه مشاوره جنسی به بی ماران با شرای ط مزمن
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1392/12/25
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-دانشکده پرستاری و مامایی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
زهرا شفیعی دانشکده پرستاری و مامایی پرستاری هیات علمی/مربی -

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
وجیهه آتشی - - -
جعفر مقدسی - - -

چکیده پژوهش

یکی از حقوق اساسی زندگی انسان، داشتن روابط جنسی سالم است. مشکلات و مسائل جنسی در بین زنان و مردان با بیماریهای مزمن بسیار شایع می باشد. مشکلات حل نشده مرتبط با مسائل جنسی بر روی کیفیت زندگی بیماران و روابط بین شخصی آنان تأثیر بسزایی دارد. بهبود کیفیت زندگی بیماران مزمن که شامل احساس فرد از سلامت روانی و جسمی است بسیار مهم می باشد. یکی از حوزه های کیفیت زندگی که اغلب در بیماران مزمن نادیده گرفته می شود سلامت جنسی می باشد. بیماریهای مزمن منجر به نقص عملکرد جنسی در سطوح مختلف می شوند. از جمله مراقبت های پرستاری ضروری برای بیماران دادن مشاوره جنسی به آن ها است. با توجه به این موضوع مطالعه حاضر با هدف بررسی سطح نگرش و راحتی پرستاران در ارائه مشاوره جنسی به بیماران با شرایط مزمن شاغل در بیمارستان های کاشانی و هاجر (س) شهرکرد طراحی گردید.

خلاصه نتایج حاصله

براساس یافته های مطالعه، میزان سطح تحصیلات پرستاران، آموزش های پرستاران در این زمینه، سخت بودن صحبت درباره این مسائل بیشترین تاثیر را در ارائه مشاوره در این زمینه به بیماران دارد. همچنین پرستاران معتقد بودند که شروع صحبت درباره این مسائل هرگز از جانب پرستار صحیح نمی باشد و هرگز نباید به صورت روتین درباره این مسائل صحبت کرد. از میان عوامل بازدارنده ارائه مشاوره جنسی به بیماران، مهمترین عامل مربوط به احساس ناراحتی پرستار هنگام صحبت راجع به این مسائل است. در مورد سطح راحتی پرستار در ارائه مشاوره جنسی به بیماران مشخص گردید که آن ها به ترتیب در ارائه مشاوره به بیماران دچار ضایعه نخاعی، بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس، ماستکتومی، انفارکتوس میوکارد و بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، احساس راحتی بیشتری می کردند. پرستاران معتقد بودند که با فراهم آوردن شرایط مناسب برای ارائه مشاوره، روشن کردن اهمیت این مسائل برای بیماران و پرستاران و همچنین برگزاری دوره های آموزشی جهت فراهم کردن اطلاعات کافی در این زمینه برای پرستاران می توان تا حد زیادی زمینه های لازم برای ارائه مشاوره جنسی به بیماران با شرایط مزمن را فراهم آورد.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top