عنوان پژوهش: : بررسی مقایسه ای یافته های رادیوگرافی های دیجیتال با تقاضا انجام شده در بیمارستان کاشانی شهرکرد به تعیین نوع و محل آزمون و وضعیت دموگرافیک بیماران ترومایی با شرایط stable در سال 1396
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1396/12/20
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-کمیته تحقیقات دانشجوئی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
سحر اسدی دانشکده پیراپزشکی رادیولوژی دانشجوی کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
الهام رئیسی - - -
وحیده احمدی - - -
آرزو نادری - - -
فاطمه یزدان پناه - - -
میلاد کبیری - - -
مرتضی سدهی - - -
عبدالمجید طاهری - - -
حمید ساعی - - -

چکیده پژوهش

اجرای هرآزمون تشخیصی نیاز به ارزیابی دقیق از خطرات و مزایای آزمون و بهینه سازی پروتکل ها برای به حداقل رساندن خطرات بیماران ترومایی با شرایطstable و کارمندان و مردم دارد، روش هایی که از اشعه یونیزان استفاده می‌کنند باید مطابق با قانونALARA انجام گیرد. اثرات مستقیم پرتوهای یونسازبرسلول، شامل ایجاد وقفه در تقسیم سلولی، موتاسیون ژنی،شکست کرومزوم یا تغییردرترکیب ساختمان، مرگ سلولی در اثر از دست دادن اعمال اختصاصی می‌باشد. اثرات غیر مستقیم پرتوی یونیزان برسلول موجب تغییردرواکنش‌های شیمیایی سلول می‌شود و طی تولید رادیکال‌های آزاد سبب اختلال درعملکرد شیمیایی سلول میشوند. هدف ازین مطالعه، بررسی ضرورت تقاضای رادیوگرافی های دیجیتال انجام شده در بیمارستان کاشانی شهرکرد به تفکیک نوع و محل آزمون و وضعیت دموگرافیک بیماران ترومایی با شرایطstable در سال 1396 می‌باشد.

خلاصه نتایج حاصله

بابررسی جامعه آماری این مطالعه مشخص شد بیشترین میزان استفاده از رادیوگرافی دیجیتال در بیماران ترومایی با رنج سنی 40-20 سال صورت میگیرد و بیشترین اندیکاسیونها، مربوط به تصویربرداری از قسمت میان تنه است و از میان تمامی رادیوگرافی های انجام شده درناحیه‌ی سروگردن 7/10 درصد، در ناحیه‌ی اندام‌ها 74 درصد و درناحیه تنه 3/52 درصد ضروری بوده است و در10 ناحیه‌ی آناتومیکی، رادیوگرافی بیش از یک بارتکرارشده است. این پژوهش نشان میدهد حدود 57 درصد بیماران مرد و 43 درصد زن بوده اند. بیشترین رادیوگرافی انجام گرفته در مردان در ناحیه اندام و در زنان در ناحیه سر و گردن بوده است. درمطالعه حاضر، رابطه معنی داری میان تعداد رادیوگرافی‌های انجام گرفته در نواحی مختلف بدن و ضرورت انجام آن مشاهده نمیشود.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top