عنوان پژوهش: تبیین تجارب فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد پرستاری از اجرای برنامه درسی و وضعیت پایان نامه در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1398/12/11
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-کمیته پژوهش در آموزش

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
معصومه دلارام مرکز تحقیقات پرستاری و مامائی جامعه نگر مامایی کارشناسی ارشد -

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
شهرام اعتمادی فر دانشکده پرستاری پرستاری دکترای تخصصی (PhD) -

چکیده پژوهش

پرستاری به عنوان بخش عمده ارائه خدمات در سیستم بهداشتی درمانی دارای وظایف متعددی است و به همین جهت به احساس مسئولیت و دقت زیادی نیاز دارد و هر گونه کمبود در امر آموزش دانشجویان بر کیفیت و کمیت خدمات سلامت تاثیر خواهد گذاشت. در کشور ایران هدف دوره‏های کارشناسی ارشد ناپیوسته تامین نیروی انسانی متعهد و متبحر در رشته پرستاری و دستیابی به راه‏های تحقیق و تتبع در علوم وابسته به آن است . دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از سال 1393 شروع به پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری در دو گرایش نمود. با توجه به این که برای ارتقای کیفیت آموزش نظرات مشتریان خدمات آموزشی حائز اهمیت است و نظرات فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تا بحال بررسی نشده ، مطالعه حاضر با هدف تبیین تجارب فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد پرستاری از اجراي برنامه درسی کارشناسي ارشد و وضعیت پایان نامه طراحی گردید.

خلاصه نتایج حاصله

نتايج حاصل از این مطالعه کيفي در 7 طبقه اصلي "آموزش تئوری نیازمند تغییر و ارتقاء" ، "آموزش بالینی نیازمند تغییر و ارتقاء ، "پژوهش در راه تعالی" ، "عملکرد مناسب استاد راهنما در هدایت پایان نامه" ، "نیاز به ارتقاء عملکرد استاد مشاور در هدایت پایان نامه" ، "عملکرد مناسب مشاور آمار در هدایت پایان نامه" و"لزوم رعایت شان دانشجو توسط اساتید و کارکنان دانشگاه" دسته بندي شد. "مناسب بودن روش تدریس تعدادی از اساتید" از عوامل تسهیل کننده آموزش تئوری و"عدم افزایش اطلاعات علمی پرستاری" ، "عدم تشکیل تعدادی از کلاسها طبق برنامه هفتگی بدون اطلاع دانشجو و تشکیل فشرده در پایان ترم بدون بازدهی" از عوامل بازدارنده آموزش تئوری بودند. "تاکید روی آموزش به بیمار" از عوامل تسهیل کننده آموزش بالینی و "مفید نبودن بیشتر کارآموزی ها و اتلاف وقت دانشجو" و "کم بودن دانش و مهارت مربیان بالینی" از عوامل بازدارنده آموزش بالینی مطرح شدند. "یادگیری تحقیق و پژوهش و جستجو در منابع الکترونیک" و "مناسب بودن روند اداری کارهای پایان نامه بجز گرفتن کد اخلاق" از عوامل تسهیل کننده پژوهش و "خراب بودن سایت پژوهشی و تلف شدن وقت دانشجویان برای ارسال پروپوزال" ، " طولانی بودن روند گرفتن کد اخلاق" و "عدم دریافت هزینه طرح پژوهشی توسط دانشجو" از عوامل بازدارنده پژوهش بودند.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top