عنوان پژوهش: بررسی تاثیر هسپرتین و تیموکوئینون بر سه فاکتور پیش آپوپتوزی BAD، BAK,BIM و میزان تمایل به خروج آنها از سلول توسط ترانسپورتر ABCG2 در محیط شبیه سازی شده
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1397/02/09
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-مرکز تحقیقات بیوشیمی بالینی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
کیهان قطره مرکز تحقیقات بیوشیمی بالینی بیوشیمی دکترای تخصصی (PhD) تبریز

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
جواد صفاری - - -
نرگس جلیلیان - - -

چکیده پژوهش

امروزه مرگ و میر انسان ها در اثر بیماری سرطان دومین علت شایع بعد از بیماریهای قلبی و عروقی است. و این خود دلیل محکمی است تا دانشمندان و محققان جهان تمام تلاش خود را برای بهبود سطح کیفیت این بیماران و افزایش طول زندگی آنان انجام دهند. سال هاست که بسیاری از ترکیبات گیاهی به عنوان داروهای موثر بر پیشگیری و درمان بسیاری از سرطان ها مورد مطالعه قرار گرفته اند. ترکیبات پلی فنلی و مواد موثره موجود در اکثر عصاره های گیاهی با خواص آنتی اکسیدانی خود نقش بسزایی در این فرایند دارند. بسیاری از ترکیبات مشتق شده از گیاهان دارویی مانند آنتی اکسیدانها و پلی فنل ها نقش بسزایی در پیشگیری و درمان انواع سرطان ها دارند. یکی از فرایندهای مهار سرطان، فعال کردن مسیر های مربوط به آپوپتوز است. در این مطالعه به بررسی تاثیر دینامیک مولکولی تیموکوئینون و هسپرتین بر القاء آپوپتوز بر روی سه فاکتور آپوپتوزی BAD،BAK و BIM در محیط شبیه سازی شده پرداخته ایم و همینطور میزان تمایل خروج آنها از سلول توسط ترانسپورتر ABCG2 که ارتباط مستقیم با مقاومت دارویی دارد را بررسی کرده ایم.

خلاصه نتایج حاصله

تاثیراتی که دو ماده موثره هسپرتین و تیموکوئینون بر تغییرات ساختار و عملکرد مولکول های پیش آپوپتوزی BAD،BAK و BIM دارد را در یک محیط شبیه سازی شده و مجازی مورد مطالعه قرار دادیم و پس از آنکه جایگاههای اتصال و میزان تمایل هسپرتین و تیموکوئینون به اتصال در محل Binding site را مورد مطالعه قرار دادیم آمینو اسیدهای موثر در جایگاه اتصال را شناسایی و تعداد و نوع پیوندهای هیدروژنی و هیدروفوب موجود در جایگاه اتصال را شناسایی کردیم.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top