عنوان پژوهش: بررسی ارتباط مزاج گرم و سرد با شدت خونریزی قاعدگی و دیسمنوره در بین دانشجویان دختر دانشکده پرستاری و مامایی شهرکرد - 1397
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1397/07/15
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-کمیته تحقیقات دانشجوئی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
فاطمه کاویانی دانشکده پرستاری و مامایی پرستاری دانشجوی کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
زینب توکل - - -

چکیده پژوهش

دیسمنوره اولیه، درد قاعدگی در قسمت پایین شکم، کمر و لگن در غیاب بیماری‌های قابل ‌اثبات لگنی است و ممکن است با علائمی چون تهوع، استفراغ، اسهال، خستگی و سردرد نیز همراه باشد و معمولا در عرض چند ساعت قبل یا درست بعد از شروع خونریزی دوره قاعدگی آغاز شده و ممکن است برای چند ساعت تا چند روز باقی بماند. شیوع دیسمنوره در جوامع مختلف، متفاوت است، به‌طور میانگین بین 70 تا 80 درصد گزارش ‌شده است. دیسمنوره اولیه عوارض روحی-روانی و اقتصادی بسیاری را به همراه دارد و می تواند در کیفیت زندگی و فعالیت های اجتماعی زنان جوان اختلال ایجاد کند به طوریکه بزرگترین علت از دست رفتن کار و مدرسه محسوب می شود و از این طریق باعث به هدر رفتن میلیونها ساعت اداری و میلیونها دلار از نظر اقتصادی می شود. مزاج در لغت به معنای در هم آمیختن و در طب سنتی ایران مفهومی اساسی در تعریف سلامت و بیماری انسان و نقطه عطف در فیزیوپاتولوژی بیماری‌هاست. مزاج دارای چهار شکل مختلط به صورت گرمی و خشکی، صفت گرمی و تری، صفت سردی و تری و در نهایت، صفت سردی و خشکی را بوجود آورد.

خلاصه نتایج حاصله

تغیر در مزاج(سوء مزاج) سبب توقف در جریان خون قاعدگی می شود که در نتیجه سبب ایجاد قاعدگی دردناک می شود. نتایج این پژوهش نیز حاکی از تفاوت معنی دار بین شدت درد و مزاج می باشد به طوری که هر چه مزاج گرم تر، شدت درد کمتر می باشد.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top