نام و نام خانوادگی | محل اشتغال فعلی | رشته و گرایش تحصیلی | آخرین مدرک تحصیلی | محل اخذ مدرک تحصیلی |
---|---|---|---|---|
محمود رفیعیان | هیات علمی بازنشسته | فارماکولوژی | دکترای تخصصی (PhD) | علوم پزشکی تهران |
نام و نام خانوادگی | محل اشتغال فعلی | رشته و گرایش تحصیلی | آخرین مدرک تحصیلی | محل اخذ مدرک تحصیلی |
---|---|---|---|---|
هدایت الله حدادی | - | - | - | |
فریده زندی | - | - | - | |
عزیزالله فلاح | - | - | - | |
شیرین اصغریان | - | - | - | |
زهرا عباسیان | - | - | - |
اکسیداسیون لیپیدی نه تنها باعث تولید فساد شیمیایی می¬شود بلکه کیفیت تغذیه¬ای محصولات غذایی و روغن های خوراکی را کاهش می¬دهد و در نتیجه اثرات مضری بر سلامت انسان می¬گذارد. در حال حاضر برای نگهداری روغن های خوراکی از آنتی اکسیدان¬های مصنوعی مانند BHA، BHT و TBHQ استفاده می¬شود که گزارش¬های زیادی در مورد عوارض جانبی آنها از جمله سرطان داده شده است. گزارش ها نشان داده¬اند منابع گیاهی که حاوی ترکیبات پلی فنلی هستند می¬توانند به عنوان نگهدارنده از اکسیداسیون، در محصولات صنعتی و روغن¬های خوراکی استفاده شوند. هزاران تن ضایعات کشاورزی نظیر پوست پسته و پوست انار، در سراسر دنيا و از جمله ایران سالانه توليد می شود که مي توانند منبع با ارزشي براي تهيه تركيبات پلي فنلي باشد. بنابراین با توجه به سهولت و ارزانی این منابع گیاهی و درصد بالای پلی¬فنل¬های آنها و اثرات اثبات شده آنتی اکسیدانی آن¬ها و همچنین ایجاد ارزش افزوده بر ضایعات کشاورزی تصمیم گرفته شد که از این منابع به عنوان منبع تولید پلی فنلها استفاده شود.
نتایج حاصل از این پژوهش نشان می¬دهند که ترکیبات پلی¬فنلی جداسازی شده از ضایعات کشاورزی پوست پسته و پوست انار فعالیت آنتی اکسیدانی مشابه و حتی بهتر از آنتی¬اکسیدان مصنوعی BHT و عصاره¬ دارند. این ترکیبات یک منبع فعال زیستی از ضایعات کشاورزی هستند که به عنوان آنتی¬اکسیدان طبیعی فعالیت ضد رادیکال و ضد اکسیداسیون قابل توجهی را در روغن آفتابگردان نشان دادند.
فایل |
---|