عنوان پژوهش: بررسی تاثیر ضد دردی محلول آبی چای کومبوجا (Kombucha tea) در مو ش صحرایی به روش هات پلیت
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1399/02/30
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-کمیته تحقیقات دانشجوئی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
فاطمه فیروزی - پزشکی دکترای عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
فاطمه دریس
مرضیه نجفی دانشکده پیراپزشکی - - -
محمد رحیمی مدیسه مرکز تحقیقات گیاهان داروئی - - -
زهرا ربیعی مرکز تحقیقات گیاهان داروئی - - -
فاطمه دریس دانشکده بهداشت بهداشت عمومی کارشناسی بهداشت -

چکیده پژوهش

درد احساسی است نامطلوب که در اثر آسیب وارده به بافت های مختلف ناشی از محركهای فیزیکی، شیمیایی، حرارتی و الکتریکی ایجاد میشود و به عنوان عامل هشدار دهنده ، وجود یا احتمال وجود خطر را در یك عضو نشان میدهد. امروزه، یکی از راه های کنترل درد استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و یا داروهای اوپیوئیدی است که عوارض جانبی نسبتا زیادی دارند. ایجاد حالت تعادل بیولوژیکی مواد موثره موجود در گیاهان دارویی و جلوگیری از انباشته شدن آنها در بدن، وجود عوارض جانبی کمتر یا نداشتن عوارض جانبی، علت برتری آنها نسبت به داروهای شیمیایی ضد درد شده است. کومبوچا ترکیبی از تعدادی و مخمر با شیوه پرورش (Acetobacter xylinum) باکتری مخصوص است کومبوجا دارای طیف وسیع از اسیدهای است که به آن Cو ویتامین B آلی، آنزیمها، ویتامینهای گروه ارزش فوقالعاده داده است .کومبوچا منبع طبیعی فراوانی از گلوکورونیك اسید میباشد که در طبیعت به راحتی یافت نمیشود و باعث مقاومت بدن میگردد . مهمترین عمل کومبوجا توانایی سمزدایی آن است همچنین فعالیتهای ضد میکروبی، ضد باکتری و ضد ویروسی در آن شناخته شده است

خلاصه نتایج حاصله

با توجه به مصرف انبوه داروهای مسکن درد در جوامع کنونی و عوارض جانبی این داروها و نیز محدودیتهای استفاده،در این مطالعه خواص ضد دردی چای کومبوچا را در موشهای صحرایی آزمایشگاهی بررسی کردیم انجام تست هات پلیت نشان داد که در زمان 15دقیقه از شروع آزمایش گروهی که مورفین دریافت کرده بود به طور معنی داری میزان تحمل آنها نسبت به درد نسبت به گروه کنترل افزایش یافت. زمان تماس 30 دقیقه برای چای کامبوجا بهترین زمان بود که پس از آن اثر ضددردی کاهش یافت. این در حالی است که پاسخ مورفین با گذشت زمان بیشتر شد. . در زمانهای 45 و 60 دقیقه، چای کامبوجا تاثیر معناداری نداشته و درعوض اثر ضددردی مورفین افزایش داشته است. همچنین در اندازه گیری ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم موش ها به روش FRAP ،


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top