عنوان پژوهش: بررسی اثر ضد باکتری عصاره ی هیدروالکلی چای ترش(Hibiscus sabdariffa) بر روی باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز در شرایط آزمایشگاهی
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1396/02/10
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-کمیته تحقیقات دانشجوئی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
حسن خادم پور آرانی کمیته تحقیقات دانشجوئی علوم آزمایشگاهی دانشجوی کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی

چکیده پژوهش

مطالعات مختلف نشان دهنده افزایش مقاومت باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک ها هستند. در این بین باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. استرپتوکوکوس پیوژنز(استرپتوکوک گروه A) یک گونه ی مهم از باکتری های گرم مثبت است. استرپتوکوک های گروه A که در گلو و پوست مستقر می شوند، مسئول ایجاد عفونت های چرکی و پیامد های غیر چرکی هستند. این باکتری ها شایع ترین عوامل آماس باکتریایی گلو، مخملک و زرد زخم هستند. اهمیت بهداشتی و پزشکی استرپتوکوک گروه A نه فقط به خاطر عفونت های حاد چرکی که به دلیل پیامد های پس از عفونت استرپتوکوکی، از جمله تب رماتیسمی حاد، آماس حاد گلومرول های کلیه و آماس مفصلی واکنشی است. باتوجه به مقاومت های دارویی، استفاده از گیاهان دارویی طب سنتی یکی از راه های دستیابی به داروهای جدید می باشد. باتوجه به خاصیت ضدمیکروبی گیاه چای ترش و عدم بررسی اثرضد باکتری چای ترش بومی ایران برروی باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز در منابع معتبر، در این مطالعه اثرضدباکتری عصاره هیدروالکی این گیاه بر روی باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز بررسی شده است. بر اساس بررسی های انجام شده MIC وMBC گونه بومی گیاه چای ترش برای باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز به ترتیب 12/3 و 25/6 میلی گرم بر میلی لیتر می باشد.

خلاصه نتایج حاصله

بر اساس نتایج روش Agar disk diffusion قطر هاله ی عدم رشد برای غلظت های 100، 50، 25، 5/12، 25/6 میلی گرم در میلی لیتر بر اساس سه بار تکرار و به طور میانگین به ترتیب 1±2/23، 1±8/15، 1±12، 1±5/9، 1±8/8 میلی متر می باشد. همچنین بر اساس نتایج روش Agar well diffusion قطر هاله ی عدم رشد برای غلظت های 100، 50، 25، 5/12، 25/6 میلی گرم در میلی لیتر بر اساس سه بار تکرار و به طور میانگین به ترتیب 1±1/24، 1±1/17، 1±9/12، 1±11، 1±5/10 میلی متر می باشد.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top