عنوان پژوهش: بررسی اثر باکتریسیدال و باکتریواستاتیکی عصاره هیدروالکلی بر روي باکتري (Mentha Pulegium L.) برگ گیاه پونه انتروکوکوس فکالیس در شرایط آزمایشگاهی
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1394/07/05
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
معصومه هاشمی - - - -
محمد اسماعیلی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - - -
منصور خالدی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - - -
مهسا جمشیدیان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - - -
حجت الله روحی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد دکترای تخصصی پژوهش علوم دارویی دکتری تخصصی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
منصور خالدی - - - -
محمد اسماعیلی - - - -
حجت الله روحی بروجنی - - - -

چکیده پژوهش

این مطالعه بصورت تجربی در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام خواهدشد. تهیه عصاره: برگ پونه پس ازتایید و تشخیص گی اه وپودرکردن در سای ه اسی اب شده وبصورت پودر درمی ای د،پودرری شه توسط دستگاه سوکسله به مدت9ساعت بااب مقطر عصاره گی ری حلال عصاره مورد نظر طی ی ک ساعت توسط دستگاه روتاری از آن جدا خواهد شد.باقی مانده عصاره را در شی شه ساعت ری خته و به مدت48 ساعت درون آون قرارمی دهی م تا تمام حلال آن تبخی ر گردد. پودرعصاره تا زمان استفاده در دمای 4درجه سانتی گراد نگهداری شد.نسبت استخراج عصاره به پودر ری شه 8درصد بدست می ای د. باکتری ها و اماده سازی : در این پژوهش ابتدا گی اه پونه (Mentha Pulegium) از ی کی از عطاری های سطح شهر شهرکرد تهیه و عصاره گیری به روش ماسراسیون در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام می شود. عصاره گیری به این نحواست که ابتدا گیاه پونه از عطاری تهیه شده سپس 255 گرم از گیاه در ترکیب با الکل 85% در حجم 2 لیتر به مدت 71 ساعت در محیط دور از نور نگهداری می شود. مایع حاصله را بعد از دو بار فیلتر کردن با کاغذ صافی 5/5 واتمن در دستگاه روتاری ) تقطیر در شرایط خال( قرار داده و بعد از تقطیر در انکوباتور 45 درجه قرار می گیرد تا در نهایت عصاره با قوام عسلی به دست ای د. و به وسیله دی متیل سولفواکساید(DMSO) ی ک محلول استوک از آن تهیه شده است. در این تحقیق سوش استاندارد باکتری انتروکوکوس ع†الی س با با ATCC: 29212 از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به صورت لیوفلیزه تهیه می شود.سپس با روش Broth Micro Dilution اثر آنتی باکتریال عصاره هیدروالکلی گیاه پونه بر روی باکتری انتروکوکوس ع†الی س بررسی می شود. آزمایش MIC در پلیت های 36 خانه ای استریل و با روش براث میکرودایلوشن به صورت رقت دوتایی و براساس استاندارد CLSI با سه بار تکرار برای هر نمونه انجام خواهد شد. ابتدا از عصاره محلول ذخیره stock) ) تهیه می شود. در این پژوهش رقت های سریالی دوتایی از 2 µg/ml الی555 µg/ml مورد استفاده قرار می گی رد. رقت های تعیین شده در پلیت های 36 خانه ای با سه بار تکرار برای هر نمونه انجام می شود. سپس به همه ی چاهک ها 255 میکرولیتر از سوسپانسیون استاندارد میکروبی رقیق شده معادل نیم مک فارلند اضافه خواهد شد. بعد از 14 ساعت انکوباسیون در انکوباتور شیکر دار در دمای 97 درجه سانتیگراد, پلیت ها مورد بررسی قرار می گی رد. وجود کدورت که نشان دهنده رشد باکتری بود را یاداشت خواهی م کرد. طبق تعریف غلظت آخرین چاهکی که هیچ کدورتی در آن ایجاد نشده بود, معادل MIC قرار خواهد گرفت. و درپای ان داده های بدست آمده با نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل خواهد شد.

خلاصه نتایج حاصله

عصاره پونه در دوز هاي پایین نیز خاصیت ضد باکتریایی دارد و می تواندمانع حیات و تکثیر باکتري ها شود


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top