عنوان پژوهش: بررسی همزمان بیان NUDCD1 و lnc-HMGA1-2:4 درنمونه های آدنوکارسینومای کولورکتال با استفاده از تکنیک Real time RT-PCR
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1394/12/16
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
مرتضی هاشم زاده چالشتری مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی ژنتیک انسانی دکترای تخصصی (PhD)هیات علمی بازنشسته -

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
فاطمه نعمتی - - -
هدایت الله شیرزاد - - -
مجتبی عمادی - - -
عفت فرخی - - -

چکیده پژوهش

سرطان کولورکتال یکی از معضلات مهم و اساسی بهداشت و درمان در سراسر جهان و در ایران است. این نوع سرطان سومین سرطان شایع در بین ایرانیان است. امروزه مطالعات زیادی در مورد روش های تشخیص و درمان انواع سرطان ها انجام میگیرد. یکی از این روش ها استفاده ازمولکولهایCompeting endogenous RNA (CeRNA) است. این مولکولها، RNA هایی هستند که برای اتصال به miRNA با mRNA رقابت می‌کنند و در تنظیم رونوشت نقش دارند. ژن CML66 یا NUDCD1، ژنی است که پروتئینی آن در لوکمی‌ها و در لاین‌های سلولی بسیاری از تومورهای توپر بیان می‌گردد. مولکولهای miRNA توالی‌های غیر‌‌کد‌کننده کوتاهی هستند که در تنظیم بیان mRNAها نقش بسزایی دارند. مولکولهای lncRNA رونوشت‌هایی شبیه mRNA هستند که اغلب فاقد چارچوب خوانش هستند و می‌توانند در فرایندهای زیستی مختلف نقش داشته باشند. از جمله اینکه می توانند با داشتن توالی‌های مشابه mRNA، در اتصال به miRNAs، با mRNA رقابت می‌کند.

خلاصه نتایج حاصله

در این طرح، بیان همزمان ژن NUDCD1 و یک LncRNA به نام (Lnc-HMGA1-2:4) که دارای miRNAی مشترک شناخته شده با NUDCD1 است با استفاده از Real time RT-PCR در سرطان کولورکتال مورد سنجش قرار گرفت و این ایده مطرح گردید که Lnc-HMGA1-2:4 به ‌عنوان یک CeRNA باعث افزایش بیان NUDCD1 شود. در این تحقیق از بافت توموری و بافت سالم کولورکتال متعلق به 33 بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال مراجعه کننده به بیمارستان الزهرا اصفهان استخراج RNA انجام شد و پس از ساخت cDNA با استفاده از Real Time PCR میزان بیان ژن NUDCD1 وlnc-HMGA1-2:4 مورد مطالعه قرار گرفت.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top