عنوان پژوهش: عنوان : بررسی تأثیر عصاره الکلی سه گیاه بومادران ،افسنطین و کاکنج بر کیست وتروفوزوایتهای ژیاردیا اینتستینالیس در مقایسه با مترونی دازول در شرایط آزمایشگاهی .
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1399/02/30
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
لیلی ربیعی مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت بهداشت عمومی دکترای تخصصی (PhD) دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
احمد علی اسلامی
رضا مسعودی
فاطمه علی اکبری

چکیده پژوهش

به منظور دستیابی به اهداف مورد نظر در ارتقاء سلامت، توجه به سواد سلامت به عنوان یک پیش نیاز مهم و اساسی در موفقیت برنامه ها ضرورت خاص می¬یابد. بنا به تعریف سواد سلامتی میزان ظرفیت فرد برای کسب، تفسیر و درک اطلاعات اولیه و خدمات سلامتی است که برای تصمیم گیری مناسب لازم است. لذا سواد سلامت می¬تواند به عنوان مجموعه¬ای از توانایی¬هایی چون توانایی خواندن در سطح پایه، محاسبات عددی برای عمل کردن در حیطه مراقبتهای بهداشتی و عمل کردن به اطلاعات بهداشتی بیان شود. تا کنون ابزارهای مختلفی برای سنجش سواد سلامت در نقاط مختلف دنیا طراحی و به کار گرفته شده است که یکی از این ابزارها، پرسشنامه سنجش سواد سلامت بیماران دیابتی(LAD) در سال 2001 توسط Nath و همکاران طراحی شده است. این پرسشنامه شامل 16 سوال است و توانایی بیماران در درک دستورالعمل های تغذیه ای و پزشکی را اندازه گیری می¬کند.

خلاصه نتایج حاصله

هدف از انجام این مطالعه روانسنجی واعتباریابی پرسشنامه ترجمه شده سواد سلامت بیماران دیابتی است. بعد از انجام مراحل و گام های ابزارسازی و انجام تحلیل عامل اکتشافی، بر اساس نتایج بدست‌آمده، ابزار از ثبات درونی قابل قبولی برخوردار بوده و آلفای کرونباخ برای سوالات مختلف در محدوده 94/0-70/0 بود. تحلیل عامل اکتشافی 2 عامل را برای پرسشنامه سواد سلامت بیماران دیابتی شناسایی کرد یک عامل درک فردی و عامل دوم حمایت اجتماعی بود. نموداراسکري، طرحی از واریانس کل تبیین شده به وسیله هرمتغیررادرارتباط با سایرمتغیرها نشان می¬دهد.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top