عنوان پژوهش: بررسی فراوانی ژن های ویرولانس etA ,etB دراستافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به متی سیلین کسب شده ازجامعه در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی درمانی شهرکرد به روش PCR
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1394/08/10
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-کمیته تحقیقات دانشجوئی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
صفیه عباسی کمیته تحقیقات دانشجوئی میکروب شناسی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
بهنام زمانزاد - - -

چکیده پژوهش

استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین براي اولین بار در سال 1961 در انگلستان شناسایی و تعریف شد و تا سال 1990 به عنوان یکی از مهم ترین عوامل مهم عفونت هاي بیمارستانی شناخته شد. پنجاه درصد عفونت هاي بیمارستانی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس در ایالات متحده در اثراستافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین به وجود می آیند با وجود آن که عفونت هاي ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین معمولا در صورت تماس با محیط بیمارستان و مراکز درمانی بروز می یابند. سویه هاي استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین ارتباطی با بستري شدن در بیمارستان ندارند. استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین کسب شده از بیمارستان به آنتی بیوتیک ها مقاوم بوده اما از ویرولانس کمتري برخوردار می باشد .در حالی که استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین کسب شده از جامعه به آنتی بیوتیک ها حساس بوده،اما ویرولانس بیشتري دارد ..

خلاصه نتایج حاصله

در مطالعه حاضر درصد فراوانی ژن etA در استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین 3/15 درصد همچنین درصد فراوانی ژن etB6/7 درصد گزارش شد. با توجه به موارد فوق وافزایش روز افزون مقاومت استافیلوکوکوس اورئوس امکان انتقال آن به بیماران وحتی افراد سالم سبب شده تا تلاش مستمربراي یافتن داروهاي جدید ضد میکروبی انجام گیرد. بدین منظور این مطالعه با هدف بررسی بررسی فراوانی ژن هاي ویرولانس etAو etB دراستافیلوکوکوس اورئوس هاي مقاوم به متی سیلین کسب شده از جامعه در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان هاي آموزشی درمانی شهرکرد به روش PCRانجام گرفته است. از طرفی انتقال سویه هایMRSA از کارمندان شاغل در ادارات و بیمارستانها موجب انتقال آن به بیماران بستري در بیمارستانها شده که خود می تواند منبع واقعی انتقال در جامعه باشد. این مطالعه توانست وجود سویه اکتسابی از جامعه را در شهرکرد به اثبات برساند. تعیین این که سویه هاي موجود با عوامل خطر همراه هستند یا خیر، مستلزم مطالعات گسترده تري است.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top