عنوان پژوهش: تهیه و ارزیابی نانوذرات مزوپروس سیلیکا لیپوزومال بارگیری شده با تیموکینون به منظور دارورسانی به سلولهای سرطانی سینه
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1396/07/05
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-مرکز تحقیقات گیاهان داروئی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
پگاه خسرویان مرکز تحقیقات گیاهان داروئی فارماسیوتیکس دکترای تخصصی (PhD) تهران

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
محمود رفیعیان - - -
زهرا لری گوئینی - - -
غلامرضا مبینی - - -
امین سلطانی - - -

چکیده پژوهش

قرارگيری داروهای کم محلول مانند تیموکینون در نانو ذرات مزوپروس سیلیکا mesoporous silica nanoparticles (MSNs) باعث افزايش حلاليت و پايداری فيزيکوشيميايی دارو شده وبا استفاده از پوشش لیپوزومی بر سطح در نانو ذرات مزوپروس سیلیکا رهش دارو تحت تاثير pH انجام می شود. در اين مطالعه کارايی سيستمی از نانو ذرات مزوپروس سیلیکا (MSNs) بارگيری شده با تیموکینون با رهش حساس به pH برای ورود به سلول های سرطانی سينه جهت مقابله با سلولهای سرطانی بررسی می شود . نانو ذرات مزوپروس سيليکای با حفرات بزرگ شده بوسيله مزيتيلن با استفاده از روش sol-gel تهيه شد و نتايج SEM و TEM ذراتی با سايز تقریبی nm 50 را نشان می دهد و نتايج XRD ساختار کريستالی MSN را اثبات می کند.

خلاصه نتایج حاصله

نتايج BET سايز حفرات اين ذرات را nm 6/3 نشان داده و مساحت سطحی بالای g/m2 200 را نشان می دهد. ساير نتايجFTIR ساختار شیمیایی نانوذرات را اثبات می کند. ميزان loading capasity در نانوذرات MSN ، 11.32 % بوده و همچنين آزاد سازی تیموکینون از نانوذرات تحت تاثير pH اسيدی افزايش می يابد. نتايج فلوسايتومتری نانوذرات بر روی سلول های MCF-7 نشان می دهد که ميزان برداشت سلولی نانوذرات MSN حاوی تیموکینون بيش از تیموکینون آزاد بوده و نتايج سلولی تست MTT بر روی سلول های MCF-7 افزايش اثر سايتوتوکسيسيتی را در نانوذرات MSN بارگيری شده با دارو نسبت به تیموکینون تنها نشان داد در حالی که بررسی نانوذرات بدون دارو موئید ناچيز بودن سميت نانوذرات بدون دارو بوده و ثابت می کند که اين نانوذرات می توانند گزینه مناسبی برای حمل دارو باشند. بررسی آپپتوز سلولی بوسيله کيت annexinV PI نيز افزايش آپپتوز و نکروز را در نانوذرات بارگيری شده نسبت به تیموکینون نشان می دهد و آپپتوز و نکروز بالاتری نشان داده اند.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top