عنوان پژوهش: بررسی محصولات جانبی ناشی از تجزیه آنزیمی رنگ راکتیو بلاک 5 توسط باکتری استافیلوکوکوس MEH038S و تعیین سمیت این ترکیبات
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1397/10/23
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-دانشکده بهداشت

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
مهربان صادقی دانشکده بهداشت مهندسی بهداشت محیط دکترای تخصصی (PhD) علوم پزشکی شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
فاضل محمدی مقدم دانشکده بهداشت - - -
سلیمان فروزنده دانشکده پزشکی - - -
ابراهیم فاضلیان دهکردی دانشکده بهداشت - - -
رامین صادقی - - - -

چکیده پژوهش

سالیانه حدود 4500000 تن از رنگهاي آزو و محصولات ناشی از تجزیه آنها به صورت محلول در حجم زیادي از صنایع نساجی به محیط زیست دفع می گردد. پساب حاوي رنگهاي آزو و متابولیتهاي آنها در اکوسیستمهاي آبی، علاوه بر اینکه از لحاظ زیبایی ناخوشایند است، اثرات سمی حاد بر گیاهان و جانوران آبزي دارد. در سالهاي اخیر پس از بررسی متابولیتهاي حاصل از تجزیه رنگهاي آزو که غالبا ترکیبات آروماتیک خطرناك هستند و اهمیت سم زدایی این ترکیبات، تجزیه میکروبی رنگها با تاکید بر سم زدایی مورد ارزیابی قرار گرفته است. بررسی سمیت محصولات میانی حاصل از تجزیه رنگ مورد نظر نیز جهت اطمینان از دفع ایمن پساب حاصل از رنگ زدایی رنگ مذکور به محیط زیست از اهمیت ویژهاي برخوردار است. هدف از این تحقیق بررسی محصولات جانبی حاصل از رنگزدایی رنگ راکتیو بلاك 5 و بذرهاي گندم، جو zebra fish و تعیین سمیت این ترکیبات با استفاده از S sp. MEH038S توسط باکتري مورد آنالیز قرار GC-MS و لوبیا قرمز می باشد. محصولات جانبی ناشی از رنگزدایی با استفاده از دستگاه شامل اندول، بنزن RB گرفت. نتایج این مطالعه ثابت کرد عمده ترکیبات میانی حاصل از شکست رنگ 5 RB نشان داد پیوند آزو در رنگ 5 FTIR پروپانوییک اسید و تري سولفید بود.

خلاصه نتایج حاصله

نتایج حاصل از آزمون شکسته شده که این تایید کننده فعالیت آنزیم آزوردوکتاز در محیط است. گروههاي عاملی حاصل از تجزیه رنگ در متابولیتهاي میانی شامل آمین آروماتیک، بنزن و هیدروکسیل است. سمیت محصولات میانی حاصل از رنگ زدایی 100 درصد باعث جلوگیري از جوانه زنی در گندم، جو و لوبیا قرمز شد. همچنین بعد از 6 دقیقه و 12 ثانیه مواجهه ماهیها با نمونه رنگ زدایی شده 100 درصد مرگ مشاهده شد.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top