عنوان پژوهش: بررسی میزان اضطراب قبل از جراحی در بیماران الکتیو کاندید عمل جراحی و راهکارهای کاهش آن در بیمارستان آیت اله کاشانی شهرکرد در سال 95
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1395/04/13
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-معاونت درمان

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
حمید کاظمی واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان آیت اله کاشانی پرستاری کارشناس ارشد خوراسگان

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
شهرام اعتمادی فر دانشکده پرستاری و مامایی - دکترای تخصصی (PhD) -
حیدر علی عابدی - - - -

چکیده پژوهش

امروزه جراحی یک روش درمانی معمول در بسیاري از بیماريها می باشد که موجب درد و اضطراب بیماران میگردد. سالیانه بیش از صدها میلیون نفر در سراسر جهان تحت اعمال جراحی قرار می گیرند. عمل جراحی یک خطر مهم و بالقوه است که سلامت بیمار را به مخاطره می اندازد. جراحی یک تجربه استرس زا براي بیمار است که بیمار هم از لحاظ فیزیولوژیکی و هم از لحاظ روانی کنترل کمی روي موقعیت یا نتایج آن دارد لذا بیشتر بیمارانی که در انتظار جراحی به سر می برند، درجه اي از استرس را تجربه می کنند.. اضطراب شایع ترین اختلال روانی است که در 15-20 درصد از بیماران کلینیک¬های طبی دیده می¬شود. پژوهش حاضر یک مطالعه کمی به روش مداخله ای می باشد که بر روی 100 نفر از بیماران الکتیو بیمارستان کاشانی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد صورت گرفت. نمونه گیری به روش در دسترس انجام شد. نتایج حاکی از آن بود که در گروه مداخله، اضطراب آشکار و پنهان بعد از آموزش به طور معناداری کاهش یافته بود. در مورد ارتباط بين متغير سطح تحصيلات و اضطراب در اين پژوهش در گروه کنترل ارتباطي معناداری بین کاهش اضطراب آشکار و تحصیلات پایین افراد مشاهده شد و در گروه آزمون بين اضطراب پنهان و آشکار با متغير تحصیلات ارتباطی وجود نداشت. اضطراب بیماران بعد از دیدن فیلم کامل اتاق عمل کاهش یافت که می تواند حاکی از این باشد که به دلیل نزدیک شدن به زمان جراحی، بیماران احساس نیاز بیشتری به آموزش در زمینه موارد ناشناخته و پاسخ گویی به سوالاتی که در ذهنشان موجب ترس از ندانسته ها می شود پیدا می کنند که دیدن فیلم کامل اتاق عمل موجب کاهش اضطراب قبل از عمل آن ها گردیده بود.

خلاصه نتایج حاصله

با توجه به نتایج مطالعه آموزش می تواند اضطراب بیماران را قبل از جراحی کاهش دهد. لذا آموزش به بیمار در فرایند پذیرش بیمار قبل از انتقال به اتاق عمل علاوه بر جلب همکاری بیمار سبب کاهش اضطراب عمل در بیماران می گردد. ارايه اطلاعات و آموزش كافي از چگونگي عمل، فرايند حین عمل و مراقبت هاي بعد از آن، يكي از اقدام هاي كاهش دهنده اضطراب حالت بيماران تحت عمل است.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top