عنوان پژوهش: بررسی مقدماتی فون حشرات تالاب گندمان
دستگاه اجرایی کارفرما: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی
تاریخ اجرای پژوهش: 1396/02/01
مکان اجرای پژوهش: تالاب گندمان

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
فرشاد حقیقیان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری حشره شناسی گرایش گیاهپزشکی منابع طبیعی کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی

چکیده پژوهش

تنوع زیستی، ژنتیکی و تنوع گونه‌هایی که در تالاب و اطراف تالاب زندگی می‌کنند از اهمیت بالایی برخوردار است. تالاب‌ها اگرچه وسعت چندانی نسبت به سایر محیط‌های زیستی ندارند، ولی در عمل به خاطر داشتن شرایط خاص محیطی، و به عنوان کانون‌های حساس، دارای تنوع گونه ای بسیار بالای جانوری وگیاهی هستند این تنوع به طور عمده در ارتباط مستقیم با تنوع محیط زیست و زیستگاه‌های متشکله در تالاب است. برای هرگونه برنامه ریزی در تالاب ، اولين و مهمترين گام، شناسايي دقيق فون و فلور تالاب¬ها از جمله فون حشرات هم چنین نوع فعالیت و رژیم غذائی آن¬ها است. در این طرح از ابتدای فصل تا اواخر آبان با مراجعه دوره‌اي به تالاب گندمان نسبت به جمع‌آوري حشرات تالاب اقدام شد. حشرات با روش‌هاي معمول نظیر(استفاده از تور حشره‌گيري، جمع آوری با دست، استفاده از تله های نوری واستفاده از تور سیمی و پلاستيكي) بطور هفته اي يك روز و روزانه در چهار نوبت صبح، ظهر، عصرو شب حشرات آبزی و کنار آبزی جمع آوري گردید. حشرات شكار شده را پس از كشتن، داخل ظروف مخصوص گذاشته، ميزبان¬هاي آنها يادداشت و پس از انتقال به آزمايشگاه آماده سازي گردید. برخی نمونه ها، اتاله و برخی در الكل با درجه هفتاد درصد نگهداري يا اسلايدهاي ميكروسكوپيك در مورد حشرات ريز تهیه گرديد و پس از آن در این مرحله از اجرای طرح حشرات در سطح راسته و خانواده دسته بندی شد. در مجموع 82 گونه حشره متعلق به 8 راسته و 31 خانواده تا این مرحله از جمع آوری شدند و در سطح راسته و خانواده دسته بندی گردید.

خلاصه نتایج حاصله

نتایج بدست آمده تا این مرحله از تحقیق نشان میدهد که تالاب گندمان دارای تنوع بالائی از گونه های حشرات است. این حشرات دارای رفتارهای مختلفی نظیر برگخواری، مکنده، چوبخوار، پارازیتوئید، پرداتور، پوستخوار، خونخوار، پوسیده خوار و.... بودند. علاوه بر این از لحاظ مناطق زیستی، حشرات شامل حشرات آبزی، حشرات نیمه آبزی و کنارآبزی بودند. در مجموع 82 گونه حشره متعلق به 7 راسته و 24 خانواده تا این مرحله ازتحقیق جمع آوری شدند و در سطح راسته و خانواده دسته بندی گردیدند .


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top