عنوان پژوهش: جمع¬آوري گونه¬هاي چوبي (درختي، درختچه¬اي و بوته¬اي) بومي و انحصاري رويشگاه¬هاي هيرکاني و زاگرس به¬منظور غني¬سازي بيولوژيک باغ گياه¬شناسي ملي ايران (فاز اول)
دستگاه اجرایی کارفرما: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی
تاریخ اجرای پژوهش: 1391/02/01
مکان اجرای پژوهش: استان چهارمحال و بختیاری

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
یعقوب ایرانمنش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری جنگلداری گرایش بیومتری و اکولوژی جنگل دکتری دانشگاه تربيت مدرس

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی

چکیده پژوهش

جمع آوري و نگهداري نمونه‌های ذخایر ژنتیک گياهی در سراسر دنيا داراي اهميت بسزايي است. متاسفانه به دلیل تعرضات گوناگون و تخریب‌های شدید در عرصه‌های منابع طبیعی کشور، بخش عمده‌ای از ژرم پلاسم گیاهی کشور در معرض تهدید جدی قرار گرفته است. بنابراین جمع آوري منابع ژنتيکي گياهان و نگهداری آنها به اشکال مختلف یکی از ضروت های مهم به حساب می‌آید. این تحقیق به‌منظور جمع‌آوری بذر گونه‌های مختلف درختی، درختچه‌ای و بوته‌ای و با هدف غنی‌سازی باغ گیاهشناسی ملی ایران انجام پذیرفت. به‌این منظور در استان چهارمحال و بختیاری براساس فهرست لیست ارسالی از طرف ستاد موسسه اقدام به جمع‌آوری 27 نمونه از گونه گیاهی گردید. در هر منطقه اطلاعات کاملی از محل نمونه¬برداری شامل ویژگی¬های عمومی، ویژگی¬های اکولوژیکی و ویژگی¬های عمومی و ریختاری تاکسون ثبت گردید. نمونه¬های بذر و نمونه¬های هرباریومی نیز پس از کدگذاری و بررسی مقدماتی در استان به موسسه ارسال شدند. اجرای این پروژه علاوه بر فراهم آوردن نمونه‌های مختلف گیاهی استان به‌منظور غنی سازی باغ گیاه‌شناسی ملی ایران، زمینه حفظ، احیاء و توسعه کشت گونه های گیاهی ارزشمند استان را در پی خواهد داشت. ضمن اینکه می‌تواند از جنبه‌های علمی و آموزشی نیز حایز اهمیت بوده و موجبات توجه بیشتر به نگهداری از ژرم پلاسم گیاهی کشور را فراهم سازد.

خلاصه نتایج حاصله

در مدت زمان اجرای این پروژه نمونه¬های هرباریومی و بذر مربوط به 29 گونه که متعلق به 11 خانواده بودند شناسایی و مورد جمع¬آوری قرار گرفتند .


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top