عنوان پژوهش: بررسی اثر عصاره هیدروالکلی برگ گردو (Juglans regia) بر یادگیری، حافظه احترازی و تعادل حرکتی در موش های سوری نر نژاد NMRI
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1398/06/10
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-کمیته تحقیقات دانشجوئی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
نیلوفر صفایی کمیته تحقیقات دانشجوئی گیاهان دارویی دکترای تخصصی (PhD) علوم پزشکی شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
صدرا انصاریپور کمیته تحقیقات دانشجوئی - - -
حمیدرضا اسدیان دانشکده پزشکی - - -
افسانه ملک پور دانشکده پزشکی - - -
نجمه باقری کمیته تحقیقات دانشجوئی - - -
الهام سقایی کمیته تحقیقات دانشجوئی - - -
محمدرضا حجتی دانشکده پزشکی - - -

چکیده پژوهش

آسیب¬های اکسیداتیو منجر به اختلال عملکرد مغز می¬شوند و در عین حال آنتی¬اکسیدان¬ها به منظور محافظت از مغز رادیکال¬های آزاد و اکسیدان¬ها را جمع¬آوری می¬کنند. نشان داده شده است که مصرف آنتی¬اکسیدان¬ها سبب بهبود یادگیری فضایی و افزایش القا LTP در موش¬های مبتلا به بیماری آلزایمر می-شود. همچنین کورتکس مغزی و هیپوکامپ برای کنترل عملکردهای شناختی و حرکتی باهم در ارتباطند و نسبت به استرس اکسیداتیو حساس بوده و نیازمند آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. معمول¬ترین ترکیبات فعال موجود در گیاهان دارویی ترکیبات فنولی، نیتروژنی، ویتامین¬ها، ترپنوئیدها (کارتنوئیدها و تری¬ترپن¬ها) و آلکالوئیدها هستند که برخی از آن¬ها فعالیت آنتی¬اکسیدانی قوی دارند. یکی از گیاهان دارویی پر کاربرد برگ گردو می¬باشد و تحقیقات قبلی نشان داده¬اند که خوردن گردو سطح آنتی¬اکسیدان¬های بدن را بالا می¬برد. لذا این مطالعه با هدف تعیین اثر عصاره هیدروالکلی برگ گردو بر یادگیری، حافظه احترازی و تعادل حرکتی در موش‌های سوری نر نژاد NMRI انجام شد.

خلاصه نتایج حاصله

در این مطالعه که بر روی 32 سر موش سوری نژاد NMRI انجام شد؛ یافته¬ها حاکی از آن بود که زمان تأخیر اولیه در آزمون شاتل باکس در گروه دریافت¬کننده عصاره 50 به طور معنی¬داری بیش¬تر از گروه کنترل بود ولی زمان تأخیر ثانویه در گروه¬های دریافت¬کننده عصاره 100 و 200 به طور معنی¬داری کمتر از گروه کنترل بود. همچنین زمان تأخیر ثانویه در گروه¬های کنترل، عصاره 50 و 100 به طور معنی¬¬داری نسبت به زمان تأخیر اولیه در گروه¬های مشابه بیش-تر بود. زمان حفظ تعادل حرکتی در آزمون روتارود نیز در گروه دریافت¬کننده عصاره 50 به طور معنی-داری کمتر از گروه کنترل بود. از طرفی به طور معنی¬داری ظرفیت آنتی¬اکسیدانی سرم افزایش و مالون¬دی-آلدهید سرم کاهش داشت.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top