عنوان پژوهش: بررسی اثر متفورمین، TGFB و AMPK inhibitor بر القا بیان فاکتور متاستاتیک CXCR4 و خودنوسازی سلول‌های CD44+ CD24- در رده‌های سلولی MCF-7 , MDA-MB-231 سرطان سینه
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1397/02/30
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
بتول پور قیصری دانشکده پزشکی هماتولوژی ازمایشگاهی دکترای تخصص غیر هیئت علمی بیرمینگهام انگلستان

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
مهدی قطره سامانی دانشکده پزشکی - - -
هدایت الله شیرزاد مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی - - -
امین سلطانی مرکز تحقیقات گیاهان داروئی - - -
شیدا غلامی مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی - - -

چکیده پژوهش

سرطان سینه شایع‌ترین بدخیمی در میان زنان جهان و ایران می‌باشد. میزان بروز آن در کشورهای درحال‌توسعه ازجمله ایران در حال افزایش است.90 درصد مرگ‌ومیر ناشی از آن به علت تومور اولیه نمی‌باشد؛ بلکه به علت متاستاز تومور به نقاط دیگر می‌باشد. متاستاز سرطان‌ها ازجمله سرطان سینه در پی تعامل سلول‌های توموری با سلول‌های ایمنی و سایر سلول‌های حاضر در محیط تومور القا می‌شود. سایتوکاین ها و کموکاین‌های تولیدشده توسط این سلول‌ها و حتی خود سلول‌های توموری به‌صورت اتوکرین و پاراکرین منجر به راه‌اندازی آبشاری از پیام‌رسانی داخل سلولی شده و موجب تغییر سلول‌های توموری به اشکال تهاجمی خود می‌شوند. ازجمله این سایتوکاین هاTGF-β می‎باشد. هرچند پیشرفت‌هایی در تشخیص و درمان تومورها ایجادشده اما تهاجم و متاستاز آن همچنان یکی از علل مهم مرگ ناشی از تومور می‌باشد به همین دلیل یافتن راهی برای جلوگیری و کنترل از متاستاز تومورها از مهم‌ترین اهداف در درمان تومورها می‌باشند.

خلاصه نتایج حاصله

با توجه به اینکه خواص ضد سرطانی داروی متفورمین, تاثیر چمشگیری بر جلوگیری از پیشرفت تومور و متاستاز و کاهش مقاومت به درمان‌های رایج داشته است، AMPK یک هدف درمانی موردتوجه قرارگرفته است و اطلاعات محدودی از تاثیر این مولکول در مهار فاکتورهای متاستاتیک القایی توسط TGFBدر رده‌ی سلول‌های سرطانی سینه وجود دارد ، بر آن هستیم که با فعال کردن مولکول AMPK توسط داروی متفورمین ، تاثیر آن را بر مکانیسم‌های درگیر مانند بیان فاکتورهای متاستاتیک القایی مانند CXCR4 و cancer stem cell و آپوپتوز سلول‌های سرطانی را در رده سلول‌های سرطانی سینه تیمار شده با سایتوکین‌های محیطی تومور بررسی کنیم.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top