عنوان پژوهش: بررسي تغييرات شوري و سديمي خاك در پايگاههاي مطالعاتي پايش كيفيت خاك استان چهارمحال و بختیاری
دستگاه اجرایی کارفرما: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی
تاریخ اجرای پژوهش: 1389/05/01
مکان اجرای پژوهش: استان چهارمحال و بختیاری

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
علی مرشدی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری علوم خاک، فیزیک و حفاظت خاک دکتری دانشگاه شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی

چکیده پژوهش

شوري خاك هاي زراعي و آب آبياري را مي توان از عمده ترين عوامل محدوده كننده رشد گياهان در اغلب نقاط جهان و از جمله ايران دانست. شوري اغلب به صورت تدريجي گسترش مي باشد، بنابراين، پايش تغييرات ويژگي هاي خاك و از جمله شوري خاك امري لازم و ضروري است اما، تاكنون مطالعات اندكي در رابطه با تغييرات در پارامترهاي مشخص از كيفيت خاكهاي ايران در دراز مدت انجام شده است. در اين تحقيق به عنوان بخشي از يك پژوهش ملي، در يك شبكه 7كيلومتر در 7كيلومتر، تعداد 51نقطه در استان چهارمحال و بختياري مشخص شد. پهنه بندي يون كلر محلول در خاك در بخش هاي بزرگي از استان بين صفر تا دو ميلي اكيوالان بر ليتر بوده و حاشيه اندكي از بخش هاي شرقي و غربي از مقادير بالاتري (تا 10ميلي اكيوالان بر ليتر) برخوردار هستند. پهنه بندي هدايت الكتريكي خاك هاي استان حاكي از آن است كه بخش هاي شمالي تا غربي در دامنه بين صفر تا يك دسي زيمنس بر متر بوده و بخش شرقي استان تا بخش هاي جنوبي در دامنه 1-2دسي زيمنس بر متر هستند. در قسمت هاي شمال شرقي و جنوب غربي استان، كمترين مقدر سديم محلول در خاك وجود داشته و در قسمت شرقي استان، حداكثر غلظت + Naمحلول در خاك مشاهده ميشود.

خلاصه نتایج حاصله

پهنه بندي يون كلر محلول در خاك در بخش هاي بزرگي از استان بين صفر تا دو ميلي اكيوالان بر ليتر بوده و حاشيه اندكي از بخش هاي شرقي و غربي از مقادير بالاتري (تا 10ميلي اكيوالان بر ليتر) برخوردار هستند. پهنه بندي هدايت الكتريكي خاك هاي استان حاكي از آن است كه بخش هاي شمالي تا غربي در دامنه بين صفر تا يك دسي زيمنس بر متر بوده و بخش شرقي استان تا بخش هاي جنوبي در دامنه 1-2دسي زيمنس بر متر هستند. در قسمت هاي شمال شرقي و جنوب غربي استان، كمترين مقدر سديم محلول در خاك وجود داشته و در قسمت شرقي استان، حداكثر غلظت + Naمحلول در خاك مشاهده ميشود.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top