عنوان پژوهش: مقایسه دیدگاه بی ماران و پرستاران در زمی نه عوامل تنش¬زای بیماران بستری در واحد های مراقبت پس از بی هوشی ، بی مارستان های اموزشی شهرکرد در سال 1395
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1395/12/22
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-دانشکده پیراپزشکی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
آزیتا ظاهری دانشکده پیراپزشکی پرستاری مراقبت‌های ویژه کارشناسی ارشد -

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
اسما مهربان - - - -
معصومه دلارام مرکز تحقیقات پرستاری و مامائی جامعه نگر - - -
غلامرضا شبانیان واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان آیت اله کاشانی - - -
فاطمه دریس دانشکده بهداشت - - -

چکیده پژوهش

بیماران پس از بیهوشی نسبی در اتاق های عمل به واحد ریکاوری منتقل می شوند در این زمان بیماران از لحاظ حفظ راه های هوایی و ثبات همودینامیک خود در ناپایدارترین شرایط به سر می برند واحد ریکاوری به طور بالقوه یک بخش پراسترس است. چرا که بیماران بستری در این واحدها عموما پس از پشت سر گذاشتن یک عملیلات تهاجمی و استرس بزرگ که شامل بیهوشی و جراحی می شود با یک عدم تعادل در این مکان حاضر می شوند؛ شناسایی مناسب عوامل استرس¬زا، حمایت روانی و اجرای مداخلات روانی بالینی فوری از طرف پرستاران در بیماران بستری ، می تواند بهبود قابل ملاحظه¬ای در نتایج بیماران از قبیل بهبود در علائم حیاتی، کاهش درد، اضطراب، عوارض و طول بستری و رضایت کلی بیمار ایجاد کند. لذا این مطالعه با هدف بررسی دیدگاه بیماران و پرستاران در زمینه عوامل تنش¬زای بیماران بستری در واحد های مراقبت پس از بیهوشی ، بیمارستان های آموزشی درمانی شهرکرد در سال 97-96 انجام شد.

خلاصه نتایج حاصله

بر اساس یافته های حاصل از این پژوهش، نمره میانگین کل عوامل تنش زا از دیدگاه بیماران و پرستاران تفاوت معنی داری با یکدیگر ندارند. اما این درحالی است که از نظر بیماران درد مهمترین عامل استرس زا در واحد ریکاوری می باشد اما پرستاران وجود صدای گریه و ناله سایر بیماران را برای افراد استرس زا ترین عامل گزارش کردند. همچنین در ادامه یافته ها به این نتیجه رسیدیم مشخصات دموگرافیک بیماران و پرستاران مورد بررسی در این مطالعه با درک انان از استرسورهای موجود در واحد ریکاوری برای بیماران، رابطه ای ندارد. با وجود اینکه میانگین درک استورسور در هردو گروه برای گویه های مختلف بسیار به یکدیگر نزدیک بود اما بنظر می رسد که پرستاران نیاز به اطلاعات و اموزش بیشتری در زمینه ارزیابی عوامل تنش زای بیماران بستری در واحد ریکاوری و همچنین بکارگیری برنامه هایی جهت تعدیل و رفع این عوامل در بیمارانشان دارند.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top