نام و نام خانوادگی | محل اشتغال فعلی | رشته و گرایش تحصیلی | آخرین مدرک تحصیلی | محل اخذ مدرک تحصیلی |
---|---|---|---|---|
زهرا رضایی | کمیته تحقیقات دانشجوئی | پزشکی | دکترای عمومی | - |
نام و نام خانوادگی | محل اشتغال فعلی | رشته و گرایش تحصیلی | آخرین مدرک تحصیلی | محل اخذ مدرک تحصیلی |
---|---|---|---|---|
زهرا لری گوئینی | مرکز تحقیقات گیاهان داروئی | فارماکوگنوزی | دکترای تخصصی (PhD) | - |
وحید رئیسی | کمیته تحقیقات دانشجوئی | - | - | - |
ابراهیم سلیمان | مرکز تحقیقات گیاهان داروئی | - | - | - |
پلاک دندان یک بیماری عفونی و قابل انتقال است که علل پاتولوژیک متعدد چون حضور باکتری های اسیدوژن مانند استرپتوکوکوس موتانس، در پیشرفت آن نقش دارند. باکتری استرپتوکوکوس موتانس(Streptococcus mutans) با داشتن خاصیت اسیدوژنیک و توانایی سنتز گلوکان خارج از سلولی از ساکاروز به وسیلهی آنزیم گلوکوترانسفراز بیشترین ارتباط را با پلاک های دندانی دارد. شواهد زیادی درباره ی توانایی وسیع گیاهان دارویی مورد استفاده در سیستم های سنتی مختلف فراهم آورده است. گیاهان منبع بزرگی برای ترکیبات بیودینامیکی باارزش درمانی هستند که تفاوتها و خواص درمانی مختلفی دارندگیاه Artemisia گونهای بزرگ با توزیع گسترده از خانوادهی Astracaea میباشد، این جنس دارای حدود 500 گونهی متعدد با توزیع گسترده در مناطق معتدل اروپا، آسیا و آمریکای شمالی میباشد. با توجه به طیف گسترده خواص آنتیباکتریال گیاه ترخون هدف از این مطالعه بررسی ترکیبات تشکیل دهندهی اسانس ترخون با استفاده از GC-MS و تعیین خواص فیتوشیمیایی چون محتوای فنل و خاصیت آنتیاکسیدانی و همچنین تعیین خاصیت آنتی باکتریال اسانس ترخون با استفاده از روش براث میکرودایلوشن و تعیین مقدار MIC و MBC اسانس و مقایسه آن با آنتیبیوتیک آمپیسیلین بوده است.
در این مطالعه تعیین ترکیبات تشکیل دهندهی اسانس گیاه به روش GC-MS ترکیبات پارا-آلیل آنیزول 83.75%، ای-بتا-اُسیمن 5.72%، z-بتا اُسیمن 5.62% و لیمونن 1.94%را به عنوان ترکیبات اصلی تشکیل دهنده ی اسانس نشان داد.تعیین ظرفیت آنتیاکسیدانی و میزان فنول اسانس، IC50 اسانس ترخون در مهار رادیکال های آزاد 61/12mg/ml و محتوای فنول اسانس را 353/0mgGA/gEO گزارش کرد. آزمایش های باکتریایی بر روی اسانس ترخون MIC وMBC اسانس ترخون بر علیه باکتری استرپتوکوکوس موتانس را به ترتیب 25/0 و 625/0 گرم بر میلیلیتر گزارش کرد.نتایج به طور کلی پتانسیل آنتی باکتریال قوی را در اسانس ترخون علیه باکتری استرپتوکوکوس موتانس نشان نمیدهد اما ممکن است عصاره و فرکشن های مختلف این گیاه بتواند اثر ضدباکتریایی بهتری از خود نشان دهد
فایل |
---|