نام و نام خانوادگی | محل اشتغال فعلی | رشته و گرایش تحصیلی | آخرین مدرک تحصیلی | محل اخذ مدرک تحصیلی |
---|---|---|---|---|
مرتضی کرمی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری | علوم دامی | دکتری | دانشگاه یو پی ام مالزی |
نام و نام خانوادگی | محل اشتغال فعلی | رشته و گرایش تحصیلی | آخرین مدرک تحصیلی | محل اخذ مدرک تحصیلی |
---|
در حال حاضر با توجه به شرائط موجود دامپروری کشور، یکی از سیستمهای پرورش دام که بیشترین قابلیت تولید محصولات ارگانیک را داشته باشد، روش پرورش دام در سیستم عشایر کوچرو میباشد. در این زمینه اقدام به بررسی امکان تولید محصولات ارگانیک در گلههای عشایر کوچرو استان چهارمحال و بختیاری شده است. ابتدا با مطالعه اولیه مناطق و در نظر گرفتن اصول و استانداردهای لازم تولید محصولات ارگانیک،چهار منطقه در شهرستانهای مختلف استان شامل: کوهرنگ، اردل، کیار و شهرکرد انتخاب شد. سپس 40گله گوسفند و بز و هرگله بالای100 راسمیشو بز در مراکز تراکم گله های عشایر کوچرو در شهرستانهای فوق انتخاب و توجیه دامدار از نظر فنی برای اجرای مناسب تحقیق، در دو مرحله ییلاق (در استان جهارمحال و بختیاری) و قشلاق ( استان خوزستان شهرستانهای واقع در دامنه های غربی سلسله جبال زاگرس شامل شهرستانهای مسجد سلیمان، اندیکا، لالی، شوشتر، دزفولو ایذه) اقدام به بررسی تولیدات آنها از قبیل گوشت، شیر، پشم و لبنیات، بصورت میدانی و همچنین برای اخذ اطلاعات تکمیلی از روند وضعیت چرا، نوع علوفههای مورد استفاده در تعلیف دامها اقدام به تهیه و تکمیل پرسشنامه در منطقه ییلاق بصورت دو ماه یکبار ودو باردر منطقه قشلاق شد. نتایج نشان داد که در منطقه ییلاق با توجه به بارندگی و پوشش گیاهی مناسبامکان تولیداین محصولات در برخی مناطق وجود دارد.با بررسی داده ها در منطقه قشلاق(گرمسیر، استان خوزستان) بدلیل عدم تولید وعرضه گوشت به بازارو عدم دوشش شیرمیش ویابز در فصل زمستان عملا دستیابی به تولید محصولات ارگانیک امکان پذیر نمی باشد. نتایج بررسیهادر این تحقیق نشان داد که در منطقه ییلاق چهار کانون، امکان تولید محصولات ارگانیک در استان چهارمحال و بختیاری شامل کانون 1-کوهرنگ، 2- کمرون، 3- دیناران و 4- تنگ صیادرا دارا می باشند. در منطقه قشلاق علی رغم وجود مناطق مستعد مانند مسجد سلیمان ، لالی و اندیکا، اما به دلیل عدم تولید گوشت، شیر و سایر فرآوردههای دامی در فصل زمستان، بطور طبیعی تولیدی وجود ندارد.
نتایج نشان داد که در منطقه ییلاق با توجه به بارندگی و پوشش گیاهی مناسبامکان تولیداین محصولات در برخی مناطق وجود دارد.با بررسی داده ها در منطقه قشلاق(گرمسیر، استان خوزستان) بدلیل عدم تولید وعرضه گوشت به بازارو عدم دوشش شیرمیش ویابز در فصل زمستان عملا دستیابی به تولید محصولات ارگانیک امکان پذیر نمی باشد.
فایل |
---|