نام و نام خانوادگی | محل اشتغال فعلی | رشته و گرایش تحصیلی | آخرین مدرک تحصیلی | محل اخذ مدرک تحصیلی |
---|---|---|---|---|
رامین ایرانیپور | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری | خاکشناسی، شیمی و حاصلخیزی خاک | دکتری | دانشگاه آزاد اسلامی- واحد علوم و تحقیقات عالی تهران |
نام و نام خانوادگی | محل اشتغال فعلی | رشته و گرایش تحصیلی | آخرین مدرک تحصیلی | محل اخذ مدرک تحصیلی |
---|
هلو از محصولات مهم باغی استان چهارمحال و بختیاری با میزان تولید 20616 تن و میانگین عملکرد 12323 کیلوگرم در هکتار می باشد که بیشترین تولید آن در باغات منطقه حاشیه زاینده رود متمرکز می¬باشد. تغذیه صحیح هلو و وجود تعادل بین عناصر غذایی، عامل مهمی در افزایش عملکرد و بهبود کیفی این محصول می¬باشد. با توجه به سبک بودن بافت خاک در اکثر باغات هلوی منطقه، آبشویی عناصر غذایی از منطقه در دسترس ریشه و کاهش ذخائر عناصر غذایی قابل جذب خاک یکی از مشکلات باغات در این منطقه از استان است. تجزیه برگ روشی مناسب برای ارزیابی وضعیت تعادل تغذیه ای گیاه بوده و همراه با نتایج آزمون خاک در طراحی برنامه های کودی متعادل و ارزیابی بازده عناصر غذایی به وسیله گیاهان می¬تواند مورد استفاده قرار گیرد. روش انحراف از درصد بهینه (DOP)، مدلی جدید و آسان در مقایسه با روش¬های قبلی در تفسیر نتایج تجزیه برگی است. در اين مطالعه به منظور تعیین الویت های تغذیه ای و تعیین حد متعادل عناصر غذایی درختان هلو درباغات منطقه حاشیه زاینده رود، تعداد 58 باغ هلو (رقم زعفرانی) با عملکردهای متفاوت انتخاب و نمونه برگ و خاک تهیه گردید.
با توجه به نتایج به دست آمده از تجزیه برگ و محاسبه شاخص DOP در باغات مورد مطالعه، کمبودهای عناصر فسفر، نیتروژن، پتاسیم، بور و منگنز به ترتیب با شاخص های، 55/9-، 23/7-، 28/5- ، 47/4- و 20/4- نماینده بیشترین کمبودها و به ترتیب در الویت اول تا پنجم توصیه کودی قرار گرفتند. براساس نتایج همین بررسی عناصر کلسیم، آهن، کلر و منیزیم به ترتیب با مقادیر 49/3-، 80/0-، 79/0- و 58/0- در الویت های ششم تا نهم قرار گرفتند. عناصر مولیبدن، گوگرد، مس و روی نیز با مقادیر عددی مثبت 49/0+، 17/4+، 50/4+ و 56/6+ در الویت مصرف عناصر کودی قرار نگرفتند.
فایل |
---|