عنوان پژوهش: بررسی فعالیت آنزیم لاکاز برای سویه جداسازی شده از ورمی‌کمپوست و نقش آن در تجزیه رنگ‌های آزو Reactive Black 5 و Acid Blue 113 در پساب نساجی
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1398/12/11
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-دانشکده بهداشت

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
مهربان صادقی دانشکده بهداشت مهندسی بهداشت محیط دکترای تخصصی (PhD) -

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
رامین صادقی
زهرا عمادی دانشکده بهداشت - - -
سلیمان فروزنده دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - - -
رمضان صادقی دانشکده بهداشت - - -
فاضل محمدی مقدم دانشکده بهداشت مهندسی بهداشت محیط دکترای تخصصی (PhD) -

چکیده پژوهش

در میان صنایع مختلف، صنعت نساجی به دلیل مصرف زیاد آب، حجم قابل توجهی از پساب را تولید میکند که حاوی ترکیبات آلاینده چون رنگهای سنتزی و فلزات سنگین میباشد و به عنوان یکی از معضلات اصلی محیطزیست شناخته شده است، بنابراین تصفیه پسابهای نساجی یکی از مهمترین مسائل در مباحث محیط زیستی میباشد. در میان روشهای مختلف تصفیه، استفاده از روشهای بیولوژیکی و توان بالقوه میکروارگانیسمهایی چون باکتریها به دلیل دارا بودن سیستم آنزیمی موثر در رنگزدایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. آنزیمهای موثر در فرایند رنگزدایی مولکولهای فعال ردوکس میباشند که از آنها میتوان به آزوردوکتاز و لاکاز اشاره کرد. آزوردوکتاز در شرایط بیهوازی و کمهوازی با شکست پیوند دوگانه نیتروژن و لاکاز در شرایط هوازی با اکسیداسیون ترکیب رنگ منجر به شکست حلقه آروماتیک و در نهایت سمیتزدایی ترکیب میگردد.

خلاصه نتایج حاصله

از آنجا که برخی از متابولیتهای آروماتیک تشکیلشده در طی فرایند تجزیه زیستی رنگهای آزو، سرطانزا و جهشزا میباشند. لذا شناسایی مکانیسم فرایند رنگزدایی، آنزیمهای موثر در فرایند و ترکیبات آروماتیک میانی ناشی از فرایند تجزیه رنگهای آزو بسیار حائز اهمیت میباشد. در تحقیق حاضر با توجه به سمیت محلول رنگزدایی شده، فرضیه تجزیه رنگهای Acid Blue-113 و Reactive Black-5 تحت تاثیر آنزیم لاکاز رد شد، چرا که تنها در اثر فعالیت آنزیم آزوردوکتاز و شکست باند آزو ترکیبات حلقوی سمی تشکیل میشود. ترکیبات آنیلین، بنزن استونیتریل و پنسیلآمین و همچنین ترکیبات بنزآمین هیدروکسی، ایندول، دی اتیل فتالات و دیمتیل دیسولفید از مهمترین ترکیبات تشکیلشده در طی فرایند تجزیه رنگهای AB-113 و RB-5 بودند.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top